προορισμός…γεύση!

Σας έχω κάποιες καλύτερες λύσεις αν έχετε σκασμένα χείλη… πάντα με φυσικό τρόπο, και πιστεύω καλύτερα από τα εμπορικά balms που μπορούμε να βρούμε. Δεν λέω πως δεν κάνουν δουλειά, απλώς γιατί να μην προτιμάμε κάτι φυσικό; Κάτι που μπορεί να έχετε ήδη στη κουζίνα σας. Είναι εξίσου αποτελεσματικό και διατηρούν τα χείλη σας πάντα ενυδατωμένα όλο το χρόνο. Βρείτε παρακάτω τα τέσσερα φυσικά «φάρμακα» των γιαγιάδων μας ενάντια στα ξηρά ή στα σκασμένα χείλη.
Να ξέρετε πως το δέρμα των χειλιών μας είναι πολύ λεπτό. Αυτή η ευαίσθητη περιοχή εκτίθεται σε κρύο, σε δυνατό αέρα, καυτό ήλιο, που τα κάνουν να ξεραίνονται πολύ. Πιστεύουμε πως αν τα υγράνουμε λίγο με τη γλώσσα μας, θα ενυδατωθούν. Αυτό όμως, το λάθος αντανακλαστικό, τα κάνει χειρότερα και προκαλεί περισσότερο τσούξιμο ή πληγές.
Η λύση είναι επομένως να ενυδατώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα χείλη μας, πίνοντας νερό όλη την ημέρα και να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν γίνεται φυσικά προϊόντα που θα προστατέψουν τα χείλη μας χωρίς να τα βλάψουμε.

Κερί μέλισσας και αμυγδαλέλαιο για την ενυδάτωση των χειλιών
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε το μελισσοκέρι και το βιολογικό αμυγδαλέλαιο (βάλτε ίδιες ποσότητες). Μόλις ρευστοποιηθούν, βάλτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές βάζο και κρατήστε το δίπλα σας στο κομοδίνο του δωματίου σας. Εφαρμόστε κάθε πρωί και βράδυ μια μικρή ποσότητα στα χείλη σας.
Το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει το δέρμα και το κερί -αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο  βούτυρο καριτέ-, θα σχηματίσει ένα προστατευτικό φιλμ που θα επιτρέψει να παραμείνει η υγρασία που θα έχει δημιουργηθεί στα χείλη σας.

Μέλι και ελαιόλαδο για τα σκασμένα χείλη
Εάν τα χείλη σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζονται γρήγορα μια ενυδάτωση, επιλέξτε μια φροντίδα με βάση το μέλι και το λάδι.
• Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μελιού στα χείλη σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό στο να γλείψετε το μέλι, στη συνέχεια ξεπλύνετε τα χείλη σας με χλιαρό νερό.
• Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα στρώμα ελαιολάδου και αφήστε το και αυτό πάνω στα χείλη σας για ένα 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Δείτε τη διαφορά αμέσως !

Το λάδι καρύδας… τέλεια ενυδάτωση
Απολαύστε τις θεραπευτικές, μαλακτικές, και ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας έχοντας ένα μικρό βαζάκι πάντα μαζί σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, εφαρμόστε λίγο λάδι στο στόμα σας.

Τζελ αλόη βέρα, για να θεραπεύετε μικρά τραύματα
Το τζελ Aloe Vera δεν είναι μόνο καλό για τα εγκαύματα ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο έντερο. Αυτό το φανταστικό φυτό είναι σε θέση να απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα και να την φυλακίσει. Απλώνοντας στα χείλη σας, λίγο τζελ αλόης, βοηθά να ενυδατωθούν και να διατηρήσουν την υγρασία που χρειάζονται. Δοκιμάστε το!

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *