destination taste!

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

: 4 πίτες
: 15 min
: 7 min
           
: 20 min

Αυθεντική, μοναδική, παραδοσιακή πίτα της Σκοπέλου. Λίγα τα υλικά της… απίστευτη η γεύση της.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
  • 500 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργώ στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ξεκινάω το ζύμωμα, ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξω μια ζύμη απαλή. Η υφή της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Κόβω τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και την αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Βήμα 2 Ρίχνω στο τραπέζι αλεύρι, τοποθετώ το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγω ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ρίχνω περιμετρικά ελαιόλαδο και σκορπίζω αρκετή θρυμματισμένη φέτα.
  • Βήμα 3 Αρχίζω να τυλίγω τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζω σα σαρίκι. (Βλ. Διαδικασία step by step).
  • Βήμα 4 Βάζω στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 5 Ρίχνω μέσα την πιτούλα και τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την γυρίζω από την άλλη μεριά και τηγανίζω για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Βήμα 6 Βγάζω την πίτα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και συνεχίζω με τις υπόλοιπες πίτες.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο