προορισμός…γεύση!

Μια βόλτα να κάνετε αυτές τις μέρες στο Παρίσι, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα τόσο όμορφα, πρωτότυπα και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της Maison Alain Ducasse.
Μη χάσετε την ευκαιρία να περάσετε από το εργοστάσιο τους στην οδό Roquette στο εντέκατο διαμέρισμά του Παρισιού. Δεν μιλάμε εδώ για μια απλή σοκολάτα αλλά για μια νέα περιπέτεια γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστη.
Έτσι λοιπόν, όπως και κάθε χρόνο, δημιούργησαν με μεγάλη επιτυχία κάποια σοκολατένια αυγά για το Πάσχα, έπαιξαν με τις γεύσεις, με τα σχήματα πάντα με την υπογραφή Ducasse.
Εφόσον το καθολικό Πάσχα, πέφτει φέτος τη μέρα της πρωταπριλιάς, δεν θα μπορούσαν να μην σκεφτούν να κάνουν κάτι γι αυτό. Θα βρείτε λοιπόν το Poisson d Avril που μας θυμίζει τη σιλουέτα ενός ψαριού με καθαρές και γεωμετρικές γραμμές. Μας δίνει εδώ τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Maison Alain Ducasse. Όλη η φινέτσα σε μια σοκολάτα. Τέτοια λεπτομέρεια που φαίνεται σαν όνειρο, σε μαγεύει από τη πρώτη ματιά. Κοιτάξτε το πιο καλά, φαίνεται τόσο εύθραυστο που φοβάσαι να το αγγίξεις!
Τη πρώτη φορά που το πήρα στα χέρια μου δεν είχα καταλάβει πως στο εσωτερικό του «ψαριού» υπάρχουν πολλά μικρά σοκολατένια κοχύλια και διάφορα μαλάκια – οστρακόδερμα όπως (χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες…) και όλα αυτά στη μοναδική γεύση της πραλίνας φουντουκιού. Ένα όμορφο δώρο για μικρά και μεγάλα παιδιά. Θα το βρείτε επίσης σε μαύρη σοκολάτα και σε σοκολάτα γάλακτος.
Αν δεν έχετε χορτάσει και είστε λαίμαργοι, όπως και εγώ άλλωστε, σας έχω και άλλα! Το Petit Avril, άλλη μια εξαιρετική δημιουργία της Maison Alain Ducasse. Θα μπορέσετε να το απολαύσετε σε μαύρη σοκολάτα ή σε σοκολάτα γάλακτος και έχει και επίσης τη μορφή ενός ψαριού. Πιο απλό αλλά το ίδιο μαγευτικό. Συσκευασμένο μόνο του σε ημιδιάφανο χαρτί, είναι ιδανικό για να «τηρήσει» το γαλλικό έθιμο, να κρύβουν σοκολατένια αυγά σε διάφορα μέρη του κήπου και να τα βρίσκουν τα παιδιά. Ότι πρέπει λοιπόν, για να κρυφτεί εύκολα στον κήπο. Φέτος στο Ducasse δεν θα πάτε για κυνήγι αυγών άλλα για ψάρεμα! Είστε έτοιμοι;
Τώρα για τους πιο τολμηρούς και αν είστε σαν και μένα, που μου αρέσει πάντα το κάτι διαφορετικό, τότε σας έχω τα Œufs tournés. Αυτό κι αν είναι διαφορετικό! Δύο αυγά με πρωτότυπες και μυστηριώδες γραμμές… που φαίνεται σαν να περιστρέφεται, και αφήνει τη φαντασία μας να ταξιδέψει μακριά, να το κοιτάς και να πιστεύεις πως είναι κάποια έργο γλυπτικής. Αυτός είναι ο Ducasse, οι δημιουργίες του… έργα τέχνης.
Αν είστε πιο παραδοσιακοί, υπάρχει και το κλασσικό και λαμπερό αυγό αλλά με το εσωτερικό του να έχει πολλά επίπεδα μαύρης σοκολάτας, μαζί με μια δαντέλα πραλίνας. Τελικά η Maison Ducasse κάνουν το απλό… μοναδικό. Αυτό το αυγό είναι μια μικρή αμαρτία… τι λέτε εσείς;
Αν δεν σας έχω εκπλήξει ακόμη, τότε με αυτό το αυγό κόσμημα σε σχήμα κουτιού όπως το ονόμασαν δηλαδή l œuf bonbonnière πιστεύω πως θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Εκπληκτικό, αυτό έχω να πω, είναι ένα επίπεδο αυγό, με μορφές που θυμίζουν γεωμετρία. Δεν έχετε, παρά να το ανοίξετε και να γευτείτε τα μικρά σοκολατάκια που θα βρείτε μέσα στην τόσο γενναιόδωρη καρδιά του.
Αν θέλετε να κάνετε κάποιο δωράκι τότε τα μικρά σοκολατάκια είναι για σας. Πωλούνται σε φακελάκια των 150 και 250 γραμμάριων και είναι για όλα τα γούστα. Πραλίνα, μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος και κατασκευάζονται από παλιά καλούπια.
Για αυτά με τη πραλίνα, κάθε σχήμα έχει και μια διαφορετική γεύση: η καμπανούλα είναι με πραλίνα καρύδας, το αυγό με πραλίνα αμυγδάλου, τα κοχύλια και τα οστρακοειδή με πραλίνα φουντουκιού. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ τα θέλω όλα!
Για το τέλος σας έχω το καλύτερο! Ένα κουτί, με τέσσερα αυγά πραλίνας. Σε αυτό το απλό άλλα όμορφο κουτί κρύβονται 4 αυγά! Έχουν μια σοκολατένια επένδυση πριν γαρνιριστούν με πραλίνα. Για να το γευτείτε θα σας πω πως είναι απλό και διασκεδαστικό, θέλει μόνο να το καθαρίσετε… Η πραλίνα είναι διαθέσιμη σε 4 γεύσεις: καρύδα, φιστίκι, αμύγδαλο, και φουντούκι.
Τελικά το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Η σοκολάτα εδώ δεν είναι μια απλή σοκολάτα αλλά ένα όνειρο που τρελαίνει τον ουρανίσκο μας! Αυτή είναι η Maison Alain Ducasse αν δεν θέλετε να τελειώσει το ταξίδι σας εδώ μπορείτε να επισπευτείτε το www.lechocolat-alainducasse.com …θα με θυμηθείτε!

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *