προορισμός…γεύση!

Το πόσο πολύ ταξιδεύω είναι γνωστό. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Πρόσφατα, ο δρόμος μου με έβγαλε στην πανέμορφη Σκιάθο. Πραγματικά, το νησί είναι υπέροχο, και η ομορφιά του… Αδιαπραγμάτευτη… Μπλε και πράσινο σε απόλυτη αρμονία.
Οι αναμνήσεις μου όμως, δεν σταματούν στην ομορφιά του τοπίου, αλλά και σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο που επισκέφθηκα αρκετές φορές.
Το En Plo, μετράει 20 χρόνια λειτουργίας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλά αστικά εστιατόρια. Ο χώρος… ονειρεμένος… Ένα ντεκ επάνω στη θάλασσα (κυριολεκτικά) και αμέσως καταλαβαίνεις γιατί του δώθηκε αυτό το όνομα. Είσαι πραγματικά «Εν πλω» έχοντας θέα τη θάλασσα και ολόκληρο το νησί. Ειδικά, το απόγευμα, 7-8 μ.μ. που ο ήλιος βυθίζεται στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, τα χρώματα σε μαγεύουν.
Στο «τιμόνι» του Εν Πλω, ο Κώστας Κουμιώτης, γέννημα-θρέμμα Σκιαθίτης αλλά με ευρωπαϊκή νοοτροπία, θέλησε να κάνει ένα εστιατόριο που θα ξεφεύγει από τα κλασσικά ταβερνεία που συναντάμε, συνήθως, στα νησιά. Η ποιότητα των υλικών του, η εμμονή του στα ελληνικά προϊόντα, το εξαιρετικό ελαιόλαδο, τα φρέσκα υλικά που φροντίζει καθημερινά να προμηθεύετε ο ίδιος.
Ότι και να παραγγείλετε στο En Plo, είναι χειροποίητα, και παράγονται στο εστιατόριο. Ψωμάκια, κριτσίνια, ζυμαρικά… Η κάβα του, πολύ προσεγμένη, με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. Όλα αυτά, κάνουν το εστιατόριο να μοιάζει «εξωπραγματικό» για τα επαρχιακά δεδομένα.
Η δημιουργική κουζίνα του, περιλαμβάνει πιάτα που θα αγαπήσετε πολύ, όπως το ολόφρεσκο Ταρτάρ Σολομού με φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα σόγιας, το βελούδινο Σιγομαγειρεμένο χταπόδι στο χυμό του με μπαλσάμικο και λαχανικά, το εξαιρετικό Φρέσκο Τορταλάτσι με σπανάκι, μυζήθρα και μυρωδικά.
Όσο για τα κυρίως του, το ένα καλύτερο από το άλλο. Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με λιαστή ντομάτα, μανούρι και ριζότο βουτύρου, Αρνίσιο κότσι στη γάστρα, Μοσχαρίσιο φιλέτο με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης και πουρέ γλυκοπατάτας, Λαβράκι με σπαγγέτι λαχανικών, αλλά και μια τσιπούρα που μοσχομυρίζει θάλασσα, άριστα ψημένη στη σχάρα.
Η τιμές του καταλόγου, πολύ καλές, αφού η χαρά του Κώστα είναι να βλέπει τους πελάτες του, να τον επισκέπτονται συχνά και να χαίρονται τις δημιουργίες του.
Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το En Plo, είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε όσο κι εγώ!
Info:
enploskiathos.com
[email protected]
Παραλία Σκιάθου
Τηλ.: 24270 24433

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *