destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 8-10
: 30 min
: 1 hr 10 min
           
: 3 hr

Μια τούρτα με απαλό παντεσπάνι-κέικ αλλά και μια κρέμα με γεύση κόκκινων φρούτων. Απολαύστε την!

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 340 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο (όχι λιωμένο)
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 250 κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για το ζελέ κόκκινων φρούτων
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα + λίγα επιπλέον για την διακόσμηση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ζελέ: Βάζω τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν καλά.
  • Βήμα 2 Βάζω στο μούλτι τα φρούτα και τα πολτοποιώ καλά. Αδειάζω τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και κρατάω 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι (θα το χρησιμοποιήσω στην κρέμα).
  • Βήμα 3 Ρίχνω στην κατσαρόλα τον χυμό και τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 5 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 6 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο. Μόλις ρίξω όλα τα αυγά, αφήνω να χτυπηθούν για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Χαμηλώνω το μίξερ (δεν το σταματάω) και αρχίζω να προσθέτω, το αλεύρι με ένα κουτάλι της σούπας. Αφού ενσωματωθεί στο μείγμα ρίχνω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνω το μείγμα να αναδευτεί καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ρευστή κρέμα.
  • Βήμα 7 Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (35×10 εκ.) και αδειάζω εκεί το μείγμα.
  • Βήμα 8 Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι αν το κέικ έχει ψηθεί καλά και αν δω ότι δεν έχει στραγγίξει εντελώς, συνεχίζω το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμα. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 9 Κόβω το κέικ σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις στρώνω σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος που να τις χωράει όλες σε μονή στρώση.
  • Βήμα 10 Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις δύο κουταλιές πολτό φρούτων που έχω κρατήσει από το ζελέ. Χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  • Βήμα 11 Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι. Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά.
  • Βήμα 12 Βγάζω το γλύκισμα από το ψυγείο και αδειάζω το ζελέ σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Στολίζω με κόκκινα φρούτα και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια