destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ

: 8-10
: 20 min
           
: 1 hr

[email protected] με την Ντίνα – 20/01/2018

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 2 φακέλους τριμμένο μπισκότο Γιώτης
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τις κρέμες
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο Γιώτης
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλα Γιώτης
  • 1400 ml γάλα
  • 80 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • Για τη διακόσμηση
  • σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • 80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο, το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε μια ταρτιέρα με διάφανη μεμβράνη και με τις παλάμες μας στρώνουμε το μείγμα να απλώσει σε όλη την ταρτιέρα (βάση και τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.
  • Βήμα 2 Για τις κρέμες: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση μπισκότο και τα 700 ml γάλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και την αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.
  • Βήμα 3 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλας με το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.
  • Βήμα 4 Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και ρίχνουμε εναλλάξ τις δύο κρέμες.
  • Βήμα 5 Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν οι κρέμες.
  • Βήμα 6 Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και έξτρα σιρόπι καραμέλας.
  • Βήμα 7 Σερβίρουμε αμέσως.