destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

: 4
: 10 min
: 25 min

Μοντέρνα συνταγή με παραδοσιακό πικάντικο παστουρμά και νόστιμη σάλτσα μαϊντανού.

Υλικά
  • 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. πένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ τα φύλλα μαϊντανού, τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Βήμα 2 Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.
  • Βήμα 3 Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν, προσθέτω στο τηγάνι το πολτοποιημένο μίγμα μαϊντανού και αφήνω να πάρουν μια βράση. Ρίχνω στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.
  • Βήμα 4 Με μια λαβίδα μεταφέρω τις πένες από τη κατσαρόλα στο τηγάνι όταν θα έχουν βράσει και ανακινώ καλά το τηγάνι. Προσθέτω λίγο νερό ακόμη από τη κατσαρόλα έτσι ώστε οι πένες να μείνουν με σάλτσα. Ρίχνω μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω με φλούδες παρμεζάνας και φιλετάκια παστουρμά.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο