destination taste!

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 35 min

Ένα «ήλιος» καλοκαιρινός, τέλειος για να σας γλυκάνει και να σας δροσίσει. Βάλτε τα φρούτα της αρεσκείας σας και εντυπωσιάστε.

Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 4 μεγάλες φράουλες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω την μπανάνα και την κόβω σε μικρά κομμάτια (όχι φέτες). Ρίχνω τα κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβω τις φράουλες και τις ρίχνω στο ίδιο μπολ.
  • Βήμα 3 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου.
  • Βήμα 4 Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 5 Με ένα μαχαίρι απλώνω την πραλίνα φουντουκιού στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου ½ εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου.
  • Βήμα 6 Σκορπίζω τα φρούτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
  • Βήμα 7 Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με πραλίνα) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.
  • Βήμα 8 Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες.
  • Βήμα 9 Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
  • Βήμα 10 Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βήμα 11 Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω τον «ήλιο» σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 12 Σερβίρω, αν θέλω, με λίγη σάλτσα σοκολάτας.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό