προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τις μικρές γαριδούλες από κεφάλια και κελύφη (δεν τα πετάω, αλλά τα φυλάω στην κατάψυξη, για άλλη συνταγή, ιδιαίτερα για ζωμό, σούπες, ριζότο κ.ά.). Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού τραβάω και αφαιρώ το μαύρο «εντεράκι» που διατρέχει κατά μήκος τη ράχη κάθε γαριδούλας. Από τις μεγάλες γαρίδες καθαρίζω μόνο τα κελύφη και τα «εντεράκι», αλλά αφήνω τα κεφάλια.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσει ρίχνω τις γαρίδες, μικρές και μεγάλες, και τις βράζω για 5 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω κατά μέρος. Στο ίδιο νερό που έβρασα τις γαρίδες ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους, για να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζω καλά.

  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω την κρέμα σκόρδου (ή τις λιωμένες ωμές σκελίδες), την πάστα λιαστής ντομάτας και όλες τι γαρίδες για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνω με το κονιάκ, το αφήνω για λίγο να εξατμιστεί και ρίχνω το κρασί. Ανακατεύω και ρίχνω όλες τις γαρίδες καθώς και περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι. Μαγειρεύω για 3 λεπτά και προσθέτω τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

  4. Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύω καλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα και τέλος ρίχνω το μαϊντανό, τον άνηθο και τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύω άλλη μια φορά και αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Μοιράζω το φαγητό σε πιάτα, φροντίζοντας να μοιράσω από 2 μεγάλες γαρίδες σε κάθε μερίδα και αρκετές από τις μικρές. Προαιρετικά, πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα.

Keywords: γαριδομακαροναδα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme

  1. manyrone

    Supreme