προορισμός…γεύση!

Άκρως ελληνική λέξη το φίλεμα που ακούγαμε από τις γιαγιάδες μας και πάντα την συνδέαμε με κάτι γλυκό. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ρούλα Μπρατίτσα αποφάσισε να δώσει αυτή τη λέξη στις μοναδικές μαρμελάδες της. To Filema, είχαμε τη χαρά να το απολαύσουμε σε ένα σεμινάριο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou.
H Ρούλα, μας μίλησε πως αποφάσισε να ασχοληθεί, συγκεκριμένα με τις μαρμελάδες σύκου, ένα υλικό που αφθονεί στους Μολάους (τόπος καταγωγής της) και το είχε συνδέσει με γλυκές αναμνήσεις όταν η γιαγιά της το αξιοποιούσε σε μαρμελάδες.
Τα βασιλικά σύκα που χρησιμοποιεί είναι διαλεγμένα ένα ένα με το χέρι αλλά και η «περιποίησή τους» μέχρι το τελικό προϊόν είναι «βασιλική».
Η συνταγή της Μαρμελάδας σύκο με βασιλικό είναι η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς Ζαχαρούλας που χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο αρωματικό για να δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στη γεύση. Η Μαρμελάδα Σύκου με βανίλια και τζίντζερ είναι επιλογή της εγγονής, Ρούλας που θέλησε να κάνει μια πιο μοντέρνα εκδοχή.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και για τις δύο μαρμελάδες. Πλούσιες, γεμάτες, με ολόκληρα κομμάτια σύκου είναι απολαυστικές.
Αυτή η γεύση ήταν και η αφορμή να αφιερώσω ένα ολόκληρο σεμινάριο δημιουργώντας συνταγές που δεν θα τις καπελώσουν, αλλά θα τις απογειώσουν.
Ταρτίνες με μανιτάρια και μετσοβόνε, Χοιρινό γεμιστό, γλασαρισμένο με μαρμελάδα αλλά και μια τάρτα με μαρμελάδα σύκου και ξερά σύκα ήταν 3 συνταγές που απολαύσαμε.
Τα προϊόντα της Ρούλας έχουν αγαπηθεί πολύ, όχι μόνο από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και επαγγελματίες που τα έχουν εντάξει στην κουζίνα τους χρησιμοποιώντας τα σε εφάνταστα μαγειρέματα.

2 Comments

  1. Πολύ χρήσιμο…

  2. Hey would you mind lеtting me knoѡ which web host you’re using?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet brоwѕers and I must say this bⅼog loads a lоt
    quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at
    a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *