προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

για την κρέμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ με το νερό και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τον χυμό με την ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω γρήγορα με σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά η κρέμα. Θα πρέπει να γίνει πολύ πηχτή. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα σουφλέ.

Για τα σουφλέ

  1. Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.

  4. Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Παίρνω την κρύα κρέμα και βάζω από μια μεγάλη, γεμάτη κουταλιά κρέμα στην κορυφή κάθε σουφλέ. Δεν χρειάζεται να την βυθίσω. Αυτό θα γίνει μόλις βάλω τα σουφλέ στο φούρνο και αρχίσει να φουσκώνουν. Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.

Keywords: σουφλέ σοκολάτα με κρέμα πορτοκαλιού

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️