προορισμός…γεύση!

Σάλτσα ντομάτας σπιτική

Χωριάτικο φύλλο βέργας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνω εκεί το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω με τα χέρια μου, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη ζύμη. Τη μεταφέρω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τις γροθιές μου για 10-12 λεπτά, ώσπου να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

  2. Τη χωρίζω σε 8 ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μικρή μπάλα. Βάζω τις μπάλες ζύμης σε ένα μεγάλο ταψί, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ανοίγω με τον λεπτό πλάστη (βέργα) τις μισές μπάλες σε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορώ, με διάμετρο 10 εκ., μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (κάτω φύλλα) και τα άλλα μισσά με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του ταψιού (πάνω φύλλα). Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Keywords: χωριατικο φυλλο βεργασ

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Excellent!