προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για την κρέμα

Για την σάλτσα καραμέλας*

Εκτέλεση

Για την σάλτσα καραμέλας

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Αδειάζω τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα σε ένα γυάλινο μπολ και σκεπάζω το μπολ με αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ το μπολ σε ένα ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό περίπου μέχρι την μέση του μπολ. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 1½ -2 ώρες μέχρι να καραμελώσει το γάλα.

Για τη σφολιάτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και με το ροδάκι της πίτσας τα κόβω σε μικρά τετραγωνάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τα κομματάκια σφολιάτας από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν και τα διαχωρίζω σε μικρότερα κομμάτια.

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω για να αραιώσει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί στην κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας). Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

Για την συναρμολόγηση

  1. Κρατάω λίγα από τα ψημένα σφολιατάκια και τα θρυμματίζω με τα χέρια μου για να γίνουν σαν ψίχουλα. Τα κρατάω στην άκρη.

  2. Βάζω τα υπόλοιπα σε ένα μπολ. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και την αφρατεύω με το σύρμα. Αδειάζω την κρέμα στο μπολ με τα σφολιατάκια και ανακατεύω απαλά. Βάζω το καραμελωμένο γάλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  3. Μεταφέρω το μισό μείγμα της κρέμας σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. και ισιώνω με μια σπάτουλα. Απλώνω μια γερή δόση σάλτσα καραμέλας και καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να παγώσει καλά.

  4. Ξεφορμάρω την τούρτα και πασπαλίζω με τα τριμμένα σφολιατάκια. Κάνω σχέδια με την υπόλοιπη καραμέλα και σερβίρω.

Note

*Μπορείτε να βρείτε έτοιμο καραμελωμένο γάλα στο σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα υλικά ζαχαροπλαστικής.

Keywords: τούρτα, μιλφέιγ, millefeuille, σφολιάτα, κρέμα γάλακτος, κρέμα, σάλτσα καραμέλας,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *