προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 40 min Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Για την αμυγδαλόκρεμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Ρίχνω τις φέτες των κυδωνιών στραγγισμένες και τις βράζω για 6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τις αφήνω μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν.

Για την αμυγδαλόκρεμα

  1. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.

Για τις τάρτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 12-14 εκ. Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και την κόβω σε 4 τετράγωνα κομμάτια.

  2. Προσαρμόζω τις σφολιάτες στα φορμάκια πιέζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Μοιράζω την αμυγδαλόκρεμα και στρώνω κυκλικά τις φετούλες των κυδωνιών.

  3. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

author-sign

Δείτε επίσης...