προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την τάρτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω εκεί προσεκτικά το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας), φροντίζοντας να το εφαρμόσω καλά και στα τοιχώματα και κόβω τα περισσεύματα ζύμης με ένα μαχαιράκι. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Αλατοπιπερώνω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά, τη μουστάρδα, το κατίκι, το γάλα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύω καλά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω την ταρτιέρα με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω εκεί το μείγμα της γέμισης και το ισιώνω με τη ράχη ενός κουταλιού.
    Ψήνω την τάρτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή) ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύω με μια ντοματοσαλάτα.

Keywords: τάρτα με κοτόπουλο,φέτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση