προορισμός…γεύση!

Τάρτα με κοτόπουλο και φέτα

Τάρτα με κοτόπουλο και φέτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 20 mins Servings: 6

Υλικά

Για την τάρτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω εκεί προσεκτικά το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας), φροντίζοντας να το εφαρμόσω καλά και στα τοιχώματα και κόβω τα περισσεύματα ζύμης με ένα μαχαιράκι. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Αλατοπιπερώνω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά, τη μουστάρδα, το κατίκι, το γάλα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύω καλά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω την ταρτιέρα με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω εκεί το μείγμα της γέμισης και το ισιώνω με τη ράχη ενός κουταλιού.
    Ψήνω την τάρτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή) ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύω με μια ντοματοσαλάτα.

Keywords: τάρτα με κοτόπουλο,φέτα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Exceptional!