\n
\n
\n
Μια ιδιαίτερη τάρτα με πλεχτή ζύμη μπριός αλλά και καραμελωμένα μύρτιλα. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε!

Τάρτα-μπριος με καραμελωμένα μύρτιλα
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη ζύμη: Σε στον κάδο της κουζινομηχανής βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό, τα ασπράδια, το μέλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο
-
Ρίχνω τη μαγιά στο μπολ με το χλιαρό γάλα, ανακατεύω και το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά
-
Αδειάζω το μείγμα στον κάδο με τα υλικά και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη
-
Σκεπάζω με πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά
-
Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, αδειάζω τη ζύμη και ζυμώνω ελαφρά
-
Τη μεταφέρω στο μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες
-
Για τα μύρτιλα: Βάζω τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
-
Προσθέτω τα μύρτιλα και βράζω μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να λιώσουν
-
Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς
-
Για την τάρτα: Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και τα ανοίγω με τον πλάστη σε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα
-
Μοιράζω το μείγμα με τα μύρτιλα στα δύο φύλλα και τα απλώνω να καλύψουν όλη την επιφάνεια
-
Τυλίγω τα παραλληλόγραμμα σε 2 μακριά μπαστούνια και με ένα μαχαίρι, κόβω κατά μήκος στη μέση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C
-
Tοποθετώ τα 4 κομμάτια σταυρωτά, σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
Πλέκω τα κομμάτια μεταξύ τους δίνοντας στρογγυλό σχήμα
-
Αλείφω με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω για 30 λεπτά