προορισμός…γεύση!

Σφολιατίνια με κρέμα κάστανο

Σφολιατίνια με κρέμα κάστανο

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την κρέμα κάστανο

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα σφολιατίνια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αλείφω με λίγο βούτυρο 4 στρογγυλά ταρτάκια, διαμέτρου 12-14 εκ.

  2. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω το φύλλο σφολιάτας με την στενή πλευρά προς το μέρος μου. Με ένα μαχαίρι, κόβω τη σφολιάτα, κάθετα στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές και φαρδιές λωρίδες. Με ένα χοντρό πλάστη, ανοίγω το πρώτο κομμάτι σφολιάτας σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τυλίγω σε ρολό. Με το μαχαίρι, κόβω το ρολό κάθετα στη μέση, δημιουργώντας δύο μακριές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε σαλίγκαρο και τη μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταρτάκι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Αλείφω τα στριφτά σφολιατάκια με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα ρολάκια και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την κρέμα κάστανο

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω την κρέμα κάστανο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα

  1. Γεμίζω τα σφολιατάκια με κρέμα κάστανο, σκορπίζω λίγα μαρόν γλασέ, κόκκινα φρούτα και ραντίζω με λίγο σιρόπι καραμέλα.

Keywords: σφολιατίνια κρέμα κάστανο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Tastes great!