προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 mins Cook Time 22 mins Total Time 1 hr 7 mins Servings: 45

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ πάγκου τα κομμάτια βουτύρου και την άχνη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά (μην σας φαίνεται υπερβολικός ο χρόνος! Είναι το βασικότερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες). Το μείγμα πρέπει να γίνει εξαιρετικά αφράτο και λείο.

  2. Προσθέτω τους κρόκους, το γαρίφαλο και το κονιάκ και χτυπάω για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζω το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, λίγο-λίγο, ζυμώνοντας με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και σχετικά σφικτούτσικη ζύμη. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ζυμώνω για να απλωθούν στη ζύμη ομοιόμορφα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πλάθω κουραμπιέδες στρογγυλούς, με διάμετρο περίπου 4 εκ. ή τους πλάθω στο κλασικό σχήμα μισοφέγγαρου.

  4. Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου ή σε 2 μεγάλα ρηχά ταψιά και αραδιάζω εκεί τους κουραμπιέδες. Τους ψήνω για 20 - 22 λεπτά, μέχρι απλώς να χρυσίσουν. Τους βγάζω από το φούρνο, τους αφήνω να κρυώσουν λίγο και τους τυλίγω σε άφθονη ζάχαρη άχνη.

Keywords: κουραμπιέδες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!