προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 50

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χαμηλώνω λίγο την ένταση του μίξερ και προσθέτω το λικέρ αμυγδάλου.

  2. Αλλάζω το σύρμα και βάζω στο μίξερ το φτερό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω μαζί, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χαρουπάλευρο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

  3. Ξεκινάω να ρίχνω τα άλευρα στον κάδο του μίξερ, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ενιαία ζύμη. Τέλος, προσθέτω τα αμύγδαλα και μόλις σκορπίσουν στη ζύμη, σταματάω το μίξερ.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τις κρατάω στην άκρη.

  5. Πλάθω κουραμπιέδες βάρους περίπου 25 γρ. και τους δίνω τα σχήματα που θέλω (είτε κλασικοί στρογγυλοί, είτε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ). Αραδιάζω τους κουραμπιέδες στις λαμαρίνες και ψήνω για 25 λεπτά περίπου. Βγάζω τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και στολίζω σε πιατέλες.

Keywords: κουραμπιέδες, χαρουπάλευρο, βούτυρο, αμύγδαλα, χριστουγεννιάτικο, γιορτινό,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *