προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον ανθό αλατιού και τη μαύρη ζάχαρη. Πασπαλίζω τη μισή ποσότητα σε ένα πλατύ σκεύος και στρώνω τις φέτες ρέβας και τις φέτες από τα ραπανάκια. Καλύπτω τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αλάτι-ζάχαρη και σκεπάζω με μεμβράνη. Τις αφήνω για 30 λεπτά να μαριναριστούν.

  2. Πλένω και σκουπίζω τα σικορέ και αφαιρώ τα εξωτερικά φύλλα τους. Κόβω το σκληρό κάτω μέρος και κατόπιν τα ψιλοκόβω σε λεπτές λωρίδες.

  3. Βγάζω τις ρίζες από το στρώμα αλατιού, τις σκουπίζω και τις ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα σικορέ, τις ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού, τα ντοματίνια, και το φύλλωμα των φρέσκων κρεμμυδιών. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.

  4. Μεταφέρω τη σαλάτα σε πιατέλα και σκορπίζω τα κομμάτια του καβουριού. Ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.

Για την βινεγκρέτ

  1. Βάζω σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει. Αλατίζω και ρίχνω την ρίζα τζίντζερ. Την μπλανσάρω για 2-3 λεπτά και κατόπιν την ρίχνω σε κρύο νερό για να παγώσει. Βάζω το τζίντζερ στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τους χυμούς και τα ξύσματα, 1 κουταλάκι κρέμα τζίντζερ, αλάτι και λευκό πιπέρι. Ανακατεύω καλά και ραντίζω τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρω.

Keywords: καβουροσαλατα σικορε ντοματινια βινεγκρετ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση