προορισμός…γεύση!

Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).

Αυθεντική Καρμπονάρα pinit
0 Add to Favorites

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

Prep Time 5 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 45 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο, βράζω τα ζυμαρικά al dente

  2. Πριν τα σουρώσω κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού

  3. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι

  5. Προσθέτω σταδιακά το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, όπως ακριβώς κάνω με το αυγολέμονο, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών και να μην κόψουν

  6. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να λιώσει

  7. Ρίχνω την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά

  8. Αποσύρω από την φωτιά

  9. Πετάω την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνω τα σπαγγέτι και την κρέμα των αυγών

  10. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και επαναφέρω το σκεύος στη φωτιά

  11. Ανακατεύω απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά

  12. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας

author-sign