προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 55 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κόβω το ψαχνό του κοτόπουλου σε μέτριες λωρίδες, πάχους περίπου 1½ εκ. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνω με το κρασί, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνω τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους (αν χρειαστεί, ρίχνω και λίγο ζεστό νεράκι) και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνω την καυτερή πιπερίτσα (ή το μπούκοβο) και τη ρίγανη, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω το φαγητό της κατσαρόλας σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια (αν δεν έχετε, αδειάστε όλο το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, σχετικά βαθύ). Στο κέντρο κάθε μερίδας βάζω από 1 κομμάτι φέτα και μερικές φέτες γραβιέρας. Βάζω τα σκεύη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσω και τα ψήνω για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει η φέτα και να ροδίσει.

Keywords: μπουγιουρντι κοτοπουλο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση