προορισμός…γεύση!

\n

\n

Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

black forest

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 56 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.

Υλικά

Για τα παντεσπάνια

Για τη γέμιση

Επιπλέον υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την γέμιση:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αρωματίζω με το λικέρ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο.

    blank

Για τα παντεσπάνια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ.

    blank
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

    blank
  3. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο. Ξεφορμάρω το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνω για 20 λεπτά να γίνει χλιαρό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κέικ σε 4 δίσκους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.

    blank

Για την συναρμολόγηση:

  1. Αδειάζω τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και τα κρατάω χωριστά από το σιρόπι. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι των κερασιών.

    blank
  2. Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και απλώνω με γενναία δόση. Σκορπίζω λίγα κεράσια και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.Τέλος καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζω με φλέικς σοκολάτας και κεράσια.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: black forest

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign
File under

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση