προορισμός…γεύση!

Στην Αράχωβα φτιάχνουν αυτά τα αφράτα και τραγανά κουλουράκια, με μπόλικη καρυδόψιχα στη ζύμη είναι το καλύτερο κέρασμα των γιορτών. Παραδοσιακά, τα ραντίζετε με ανθόνερο όταν είναι ακόμα καυτά και τα πασπαλίζετε…

Prep Time 30 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 30

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύω καλά την καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο

  2. Προσθέτω το κονιάκ και ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι το μείγμα να νοτιστεί

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα

  4. Την προσθέτω στη λεκάνη και ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ

  5. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθω στρογγυλές μπαλίτσες, τις οποίες πιέζω ελαφρώς για να πλατύνουν λίγο

  6. Στο κέντρο κάθε μπισκότου μπήγω από ένα μεγάλο κομμάτι καρυδόψιχας

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  8. Αραδιάζω τα μπισκότα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...