προορισμός…γεύση!

Τις μπάρες αυτές τις φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί τις αγαπάνε τα παιδιά μου. Πολλές φορές προσθέτω και ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια) για περισσότερη ενέργεια.

Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 16

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα και τέλος ανακατεύω το βούτυρο

  2. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ ανακατεύω την βρώμη, την ζάχαρη, το μπέικιν, τις σταγόνες σοκολάτας και τους σπόρους

  3. Απλώνω το μίγμα της βρώμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πατώντας το καλά

  4. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα με το γάλα φροντίζοντας να βρέξω παντού τη βρώμη

  5. Σκορπίζω τις φέτες τις μπανάνας και τα φραμπουάζ ή τις φράουλες κομμένες σε φέτες

  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά

  7. Αφήνω τις μπάρες να κρυώσουν και κόβω σε κομμάτια

  8. Tips: 1

  9. Αυτές οι μπάρες βγαίνουν μαλακές

  10. Αν όμως θέλω να γίνουν πιο σκληρές-τραγανές μειώνω το γάλα σε 1½ φλιτζάνι

  11. 2

  12. Για να δώσω περισσότερο χρώμα στις μπάρες, μόλις σκορπίσω τα φρούτα, πασπαλίζω με λίγη έξτρα καστανή ζάχαρη

  13. 3

  14. Αν θέλω να κάνω πιο «δυναμωτικές» τις μπάρες, προσθέτω ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κ

  15. λπ

  16. ) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, goji berries, σταφίδες κ

  17. λπ

  18. )

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...