προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα και μυρωδικά

Prep Time 20 min Cook Time 2 hour Total Time 2 hrs 20 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά.

Αρνάκι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της το μείγμα της γέμισης. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία.

  2. Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (αν χρησιμοποιήσω). Το ψήνω για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά, να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

  3. Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα,μυρωδικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση