προορισμός…γεύση!

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

pinit
0 Add to Favorites

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Prep Time 45 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την βινεγκρέτ: Βάζω τους χυμούς, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το μέλι

  2. Προσθέτω λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα

  3. Για τη σαλάτα: Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά

  4. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν

  5. Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό

  6. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά

  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο

  8. Προσθέτω την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά

  9. Μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω το τυρί, ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...