προορισμός…γεύση!

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

φακοσαλατα με κινοα, κοκκινες πιπεριες και βινεγκρετ εσπεριδοειδων
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

φακοσαλατα με κινοα, κοκκινες πιπεριες και βινεγκρετ εσπεριδοειδων

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 45 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

Υλικά

Για την βινεγκρέτ

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την βινεγκρέτ:

  1. Βάζω τους χυμούς, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτω λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
    blank

Για τη σαλάτα:

  1. Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
    blank
  2. Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά.
    blank
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Προσθέτω την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.
    blank
  4. Μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω το τυρί, ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω.
    blank
Keywords: φακοστα κινοα

1 Comment