Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την βινεγκρέτ: Βάζω τους χυμούς, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το μέλι
-
Προσθέτω λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα
-
Για τη σαλάτα: Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά
-
Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν
-
Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό
-
Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο
-
Προσθέτω την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά
-
Μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω το τυρί, ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω