Κεφτεδάκια δεν σημαίνει απαραίτητα να περιέχουν κρέας. Φτηνά υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν με την τεχνική του κεφτέ και να λατρευτούν από όλους όσους δεν θα τα δοκίμαζαν ποτέ. Εγώ σας δίνω τις 10 πιο αγαπημένες μου συνταγές.
.
Ρυζοκεφτέδες γεμιστοί με μοτσαρέλα
Τα παιδιά θα λατρέψουν τους ρυζοκεφτέδες αφού η μοτσαρέλα που «κρύβουν» τους κάνει πολύ νόστιμους. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε μετά το πανάρισμα να τους παγώσετε για 1 ώρα στο ψυγείο και να τους ψήσετε για 20-25 λεπτά στους 180°C.
.
Πρασοκεφτέδες φούρνου με γιαούρτι
Τα πράσα γλυκαίνουν το κλασικό μείγμα κιμά ενώ το γιαούρτι τούς κάνει ιδιαίτερα αφράτους.
Μαρουλοκεφτέδες με φέτα και άνηθο
Αν θέλετε τους μαρουλοκεφτέδες πιο ελαφρούς μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200°C.
.
Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και για να τονίσουμε τη γεύση του ψαριού επιλέγουμε τόνο κονσέρβας σε νερό, πολύ καλά στραγγισμένο.
.
Ντοματοκεφτέδες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες
Όλη η Ελλάδα σε μια μπουκιά. Οι διάσημοι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης με έντονη γεύση. Απαραίτητο συνοδευτικό, το ούζο ή το τσίπουρο!
Μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη
Οι πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες είναι το τέλειο μεζεδάκι για καλοκαιρινά και φθινοπωρινά πάρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισή καυτερή πιπεριά για να γίνουν πιο πικάντικοι.
.
Το χειμώνα, που δεν υπάρχει φρέσκος δυόσμος, φτιάχνουμε αυτούς τους ρεβιθοκεφτέδες με άνηθο. Στην περίπτωση αυτή αντικαθιστούμε την κανέλα με γλυκάνισο σε σκόνη.
.
Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό ή κάποιο ταιριαστό μπαχαρικό, όπως κόλιανδρο ή μαραθόσπορο ή καπνιστή πάπρικα.
Βλητοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα
Δεν είναι λαδερό πιάτο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα βλήτα… αλλιώς, πέρα από τις συνηθισμένη του λαδερή εκδοχή. Συνοδέψτε με αυτούς τους κεφτέδες κάθε είδος ψητού ψαριού, ιδιαίτερα τσιπούρα και λαβράκι με λαδολέμονο.
.
Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι και τραγανοί
Τέλεια, τραγανά κεφτεδάκια, ιδιαίτερα πικάντικα που ταιριάζουν πολύ με το ούζο και το τσίπουρο.
[…] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ στο DINANIKOLAOU […]