προορισμός…γεύση!

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά κι έχουμε αρχίσει να αποζητάμε μια ζεστή σούπα. Κάτι η ψύχρα, κάτι οι πρώτες ιώσεις που ταλαιπωρούν το λαιμό μας, κάτι το comfort και ελαφρύ βραδινό που θέλουμε οι περισσότεροι είναι λίγες από τις αφορμές για να λαχταρίσουμε από ένα μεγάλο μπολ καυτή, βελούδινη και μοσχομυρωδάτη σούπα. Οι σούπες που περιέχουν κυρίως λαχανικά μπορούν εύκολα να γίνουν βελουτέ πολτοποιώντας τες στο μπλέντερ ή με ένα ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα. Αν θέλετε να έχουν πιο απαλή υφή, αφού την πολτοποιήσετε θα πρέπει να την περάσετε από σινουά ή σουρωτήρι. Σας έχω τις 10 πιο αγαπημένες μου βελουτέ για να τις απολαύσετε!

.

Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα και μπούκοβο βελουτέ

Comfort πιάτο η σούπα βελουτέ, αλλά με την γλυκοπατάτα και το τυρί κρέμα γίνεται και πολύ χορταστικό. Το μπούκοβο θα σας δώσει πικάντικη γεύση.

.

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα.

Σούπα με χόρτα λαϊκής βελουτέ

Φαγάκι-βάλσαμο, χειμωνιάτικο, νόστιμο, εποχικό, οικονομικό. Μια σούπα με όλη τη γεύση των χορταρικών της εποχής, ελαφριά αλλά χορταστική με την προσθήκη παξιμαδιού και γιαουρτιού (και τα δύο είναι προαιρετικά, αν κάνετε δίαιτα).

.

Φακές κόκκινες σούπα βελουτέ

Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με 2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι, χτυπημένο καλά με το σύρμα. Μόλις μοιράσουμε τη σούπα σε μπολ, βάζουμε από 1 – 2 κουτ. σούπας κρέμα καπνιστής πέστροφας και σκορπίζουμε από πάνω τα σοταρισμένα λαχανικά.

.

Κολοκυθόσουπα με κάρι βελουτέ

Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη.

Καροτόσουπα με μπέικον

Ένας καλός τρόπος να «δέσουμε» μια πολτοποιημένη σούπα είναι να ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος έναν φρέσκο κρόκο αυγού, τον οποίο θα μαγειρέψουμε με τη μέθοδο της καρμπονάρα: τον ανακατεύουμε δηλαδή έντονα…

.

Ρεβυθόσουπα με χωριάτικο λουκάνικο βελουτέ

Αντί για χωριάτικο λουκάνικο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απάκι που θα βρούμε σε παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Θα το τηγανίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

.

Σούπα βελουτέ με μύδια και τζίντζερ

Όταν βράζουμε φρέσκα μύδια αρκεί μια μικρή ποσότητα υγρού, συνήθως κρασί ή νερό, σκέτο ή αρωματισμένο με μυρωδικά. Στην ουσία τα μύδια δεν βράζουν αλλά αχνίζουν για λίγα λεπτά στον ατμό του υγρού που κοχλάζει. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα μύδια μετά από το ολιγόλεπτο αυτό μαγείρεμα και να πετάξουμε όλα όσα δεν άνοιξαν.

Σούπα με καλαμπόκι και κάρι

Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη συμβατικής καλλιέργειας είναι γενετικά τροποποιημένα.

.

Πατατόσουπα με πάπρικα

Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα, για πιο ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα και ωραίο χρώμα. Είναι μια από τις πιο νόστιμες, θερμαντικές και χορταστικές σούπες του χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *