Σαράντα ημέρες νηστείας είναι αρκετές και οι περισσότεροι, πιέζονται να βρουν συνταγές που δεν είναι μονότονες και θα καλύπτουν γευστικά το κρέας, τα αυγά, το τυρί και το γάλα.
Εγώ σας έχω νηστίσιμες γευστικές προτάσεις που μπορούν να κάνουν το καθημερινό σας τραπέζι, μοναδικό. Και φυσικά, ακόμα περισσότερες νηστίσιμες συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο μου «Τα καλύτερα Νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Καλαμαράκια γιουβέτσι με πέστο Μαϊντανού
Ένα γιουβέτσι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κλασικό γιουβέτσι με κρέας!Ζουμερό και μελωμένο κριθαράκι, μαλακά καλαμαράκια αλλά και μια δροσερή νότα από το πέστο μαϊντανού. Δες πώς φτιάχνεται!
Γαριδολαζανάκι με πικάντικη σάλτσα
Εύκολο, comfort φαγάκι με γαρίδες και ζυμαρικά. Τα μπαχαρικά είναι άφθονα και δίνουν δυνατή γεύση. Για όσους το αντέχουν μπορούν να προσθέσουν στο σοτάρισμα της γαρίδας και 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν. Δες πώς φτιάχνεται!
Πατάτες γιαχνί με πιπεριές κόκκινες και ελιές
Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα πιάτο πλούσιο σε λαχανικά και ελαιόλαδο, στοιχεία που θεωρούνται θεμέλια της Μεσογειακής Διατροφής. Σε αυτή τη συνταγή τις συνδυάζουμε με κόκκινες πιπεριές και ελιές για μοναδικό χρώμα και γεύση!
Κριθαρότο μαύρο με σουπιά και ντομάτα
Ιδιαίτερο μαύρο κριθαρότο με σουπιά. Εάν χρησιμοποιήσετε το μελάνι από φρέσκιες σουπιές θα πρέπει να το βάλετε σε ένα ποτηράκι, να το αραιώσετε με λίγο νερό και κατόπιν να το σουρώσετε από ψιλό σουρωτήρι. Δείτε πώς φτιάχνεται!
Χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι
Γλυκόξινο και πεντανόστιμο αυτό το χταποδάκι, διαφορετικό. Μετατρέπει ένα παραδοσιακό φαγάκι σε έδεσμα, μυρωδάτο και μελάτο για τις ημέρες νηστείας. Δείτε πώς φτιάχνεται!
Φαλάφελ με φακές
Τα ανατολίτικα φαλάφελ είναι έξοχη νηστίσιμη επιλογή. Αντί για ρεβίθια, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φακές.
Exceptional!