προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω τις φακές σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζω με νερό μέχρι τη μέση της. Καρφώνω τα γαρίφαλα στο ολόκληρο κρεμμύδι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το καρότο. Βράζω τις φακές για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.

  2. Τις αφήνω να κρυώσουν λίγο, πετάω τη δάφνη και το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και τις στραγγίζω, αφήνοντας κατά μέρος 200 ml από το νερό τους.

  3. Τις πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με το βρασμένο καρότο και τα σκόρδα, χρησιμοποιώντας όσο από το νερό που άφησα, χρειάζεται για να φτιάξω έναν σφικτό, σχεδόν στεγνό πουρέ. Τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη 1 κουτ. σούπας αλεύρι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, λίγο πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύω πολύ καλά. 

  4. Βρέχω τις παλάμες μου για να μην κολλάει το μείγμα και πλάθω κεφτέδες, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τους πιέζω ελαφρώς για να πλατύνουν λίγο και τους αλευρώνω. Τους αφήνω στο ψυγείο για 10 λεπτά, για να σφίξουν ελαφρά.

  5. Βάζω άφθονο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι, το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και τηγανίζω τα φαλάφελ σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα

  1. Τα μοιράζω στις αραβικές πίτες, ψημένες ελαφρά στο γκριλ για να μαλακώσουν και να αφρατέψουν και σε κάθε πίτα βάζω από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, ροδέλες κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords: φαλάφελ με φακές

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση