Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

BLACK FOREST

BLACK FOREST

BLACK FOREST

: 8-10
: 30 min
: 25 min

Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.

Υλικά
  • Για τα παντεσπάνια
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • Για τη γέμιση
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ κεράσι
  • Επιπλέον υλικά
  • 100 γρ. κουβερτούρα, σε νιφάδες
  • 500 γρ. κεράσια σε σιρόπι, από κονσέρβα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την γέμιση: Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αρωματίζω με το λικέρ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Για τα παντεσπάνια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 4 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο. Ξεφορμάρω το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνω για 20 λεπτά να γίνει χλιαρό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κέικ σε 4 δίσκους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 5 Για την συναρμολόγηση: Αδειάζω τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και τα κρατάω χωριστά από το σιρόπι. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι των κερασιών.
  • Βήμα 6 Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και απλώνω με γενναία δόση. Σκορπίζω λίγα κεράσια και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.Τέλος καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζω με φλέικς σοκολάτας και κεράσια.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe