προορισμός…γεύση!

Το κέικ φυστίκι είναι από τα αγαπημένα μου. Με το γλάσο ροδιού γίνεται υπερτέλειο…

Prep Time 15 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα 20 εκ

  3. Βάζω τα φυστίκια και το αλεύρι στο μούλτι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη

  4. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  5. Αλλάζω εξάρτημα και βάζω το σύρμα

  6. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα

  7. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι πασπαλιστά, το φυστίκι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, και το μπέικιν πάουντερ

  8. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά

  9. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά

  10. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή αποσύρω από το φούρνο

  11. Αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρω και αφήνω το κέικ να κρυώσει σε σχάρα

  12. Για την επικάλυψη: Βάζω τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι και πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους

  13. Προσθέτω την άχνη, λίγο αλάτι και λίγες σταγόνες λεμόνι

  14. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό γλάσο

  15. Αδειάζω το γλάσο στο κέικ και σκορπίζω φρέσκους σπόρους ροδιού, ανθό αλατιού και φυστίκια Αιγίνης

author-sign

Δείτε επίσης...