Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min
           
: 2 hr 50 min
Υλικά
  • 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 120 γρ. χλιαρό γάλα
  • 170 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και προσθέτω τα αυγά. Ξεκινάω το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να αρχίσουν τα υλικά να ανακατεύοντας.
  • Βήμα 2 Προσθέτω σε αργή ροή το γάλα και τελευταίο το αλάτι. Αφήνω τα υλικά να ζυμωθούν σε μέτρια ταχύτητα για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάω ελαφρώς στα τοιχώματα. Ξεκινάω να προσθέτω το βούτυρο σε 3-4 δόσεις, αφήνοντας τη ζύμη να «δουλεύετε» με τον γάντζο μέχρι να γίνει απαλή, ελαστική και γυαλιστερή. Αν είναι πολύ κολλώδης προσθέτω 1 κουταλιά αλεύρι (όχι περισσότερο).
  • Βήμα 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, την σκεπάζω και την αφήνω για 1½ ώρα να φουσκώσει. Μεταφέρω το μπολ με τη φουσκωμένη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνω για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το ασπράδι με το νερό και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 5 Αδειάζω τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους ½ εκ. Αλείφω τα άκρα του φύλλου με το μείγμα ασπράδι-νερό και απλώνω σε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια τη μαρμελάδα φράουλα (όχι στις άκρες). Ξεκινώντας από την στενή πλευρά, τυλίγω σε ρολό και μόλις φτάσω στο τέλος, «τσιμπάω» λίγο τη ζύμη για να ενωθεί και να μην υπάρχει άνοιγμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μια σπάτουλα, κόβω το ρολό κατά μήκος στη μέση σε δύο λωρίδες. Περιστρέφω τις 2 λωρίδες σαν κοτσίδα και μεταφέρω την babka στη φόρμα.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά.
  • Βήμα 7 Αλείφω την επιφάνεια με το υπόλοιπο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω για 10 λεπτά. Ξεφορμάρω και την αφήνω σε σχάρα να κρύωσει.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ

Αυτό το αφράτο τσουρέκι γίνεται εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Για να φουσκώσει καλά η ζύμη την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος και τη σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα…



Subscribe