προορισμός…γεύση!

Λινγκουίνι με χταπόδι alla puttanesca

0 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Cook Time 15 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 4 λίτρα νερό. Ρίχνω το χταπόδι και το βράζω για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα, ρίχνω τα λινγκουίνι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  1. Ψιλοκόβω την κατσούλα του χταποδιού και τα πλοκάμια τα κόβω σε 2 κομμάτια στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη.

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα ντοματίνια και σοτάρω για 6-8 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι να «σκάσουν». Προσθέτω τον πελτέ, τις ελιές, τις πιπερίτσες και ½ φλιτζάνι νερό από το νερό που βράζουν τα λινγκουίνι.

  1. Μαγειρεύω για 1-2 λεπτά και προσθέτω την κάπαρη και το ψιλοκομμένο χταπόδι. Βγάζω τα λινγκουίνι με μια τσιμπίδα και τα προσθέτω το τηγάνι. Ανακινώ καλά και σερβίρω τοποθετώντας τα πλοκάμια από πάνω. Πασπαλίζω με φρέσκια ρίγανη.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *