destination taste!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

: 40-50
: 20 min
: 35 min

Η μπύρα κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά που θα σας αρέσουν σίγουρα.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό, για όλες τις χρήσεις
  • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • τη φλούδα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με τα χέρι μέχρι να λιώσει (όσο γίνεται) η ζάχαρη. Προσθέτω τη μπύρα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 3 Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου ανακατεύοντας με το χέρι μου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ η ζύμη. Απλά αναδεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Βήμα 4 Πλάθω τα μελομακάρονα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλω.
  • Βήμα 5 Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω στους 180°C για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 6 Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζω το σιρόπι.
  • Βήμα 7 Βάζω τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζω για 3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
  • Βήμα 8 Μόλις βγάλω τη λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνω το σιρόπι ζεστό περιβρέχοντας τα μελομακάρονα. Τα αφήνω για 5 λεπτά και μετά τα γυρίσω για να σιροπιαστούν και από την άλλη μεριά.
  • Βήμα 9 Στολίζω τα μελομακάρονα στην πιατέλα και πασπαλίζω με τα καρύδια.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο