destination taste!

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 20 min

Αξέχαστο θα σας μείνει αυτό το δροσερό λικέρ που σας υπόσχομαι ότι θα συντροφεύσει υπέροχα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, με τριμμένο πάγο ή παγάκια. Φτιάξτε ποσότητες! Θα το αναζητήσετε και το χειμώνα, σκέτο!

Υλικά
  • 1 κιλό ώριμες φράουλες, γερές
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500 ml κονιάκ
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τις φράουλες, τις στεγνώνω καλά και με ένα μαχαιράκι κόβω και πετάω τα κοτσανάκια τους. Μετά κόβω τις φράουλες σε φετούλες. Τις βάζω σε μια μεγάλη γυάλα (που να κλείνει αεροστεγώς) και προσθέτω τη ζάχαρη, το κονιάκ, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα γαρίφαλα. Ανακατεύω καλά, κλείνω τη γυάλα και την αφήνω για 1 μήνα σε ένα ηλιόλουστο μέρος (μπαλκόνι, ταράτσα, αυλή, οπουδήποτε που να τις βλέπει για πολλές ώρες ο ζεστός καλοκαιρινός ήλιος). Κατά διαστήματα ανακινώ τη γυάλα (χωρίς να την ανοίξω!) για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βήμα 2 Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό από λεπτή σήτα, χωρίς να ζουλήξω τις φράουλες. Δοκιμάζω το ποτό και, αν το θέλω πιο δυνατό προσθέτω λίγο ακόμη κονιάκ. Παίρνω 1 φλιτζάνι από τις φράουλες και το αφήνω στην άκρη. Μετά, πιέζω καλά τις υπόλοιπες φράουλες στη σήτα για πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο λείο πολτό, τον οποίο προσθέτω στο σουρωμένο υγρό. Πετάω ό,τι απέμεινε στη σήτα.
  • Βήμα 3 Πολτοποιώ στο μούλτι τις φράουλες που άφησα κατά μέρος, τις ρίχνω στο ποτό και ανακατεύω καλά. Μοιράζω σε μπουκάλια και σερβίρω το ποτό σκέτο ή με παγάκια ή τριμμένο πάγο.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό