προορισμός…γεύση!

Ένα μαγειρικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν ο «ζωντανός» θρύλος της παγκόσμιας Γαστρονομίας, Alain Ducasse με προσκάλεσε να μαγειρέψω για 3 μέρες στο νεοσύστατο εστιατόριό του «ÔMER».
Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα, όσο και για την ελληνική κουζίνα, το κάλεσμα του Alain Ducasse, που αναμφισβήτητα  είναι ένας  από τους καλύτερους σεφ του πλανήτη μας.
Το εστιατόριο βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο «Hotel de Paris» στην καρδιά του Μονακό, με προσανατολισμό άκρως Μεσογειακό.
Διάσημοι Γάλλοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν το ρόλο του γευσιγνώστη και απόλαυσαν εντυπωσιακά, ελληνικά πιάτα από την ομάδα μου αλλά και την ομάδα του Πατρίκ Λεν (head chef του εστιατορίου). Χταπόδι με κρητικό μέλι, γαρίδες σαγανάκι με ούζο Πλωμάρι  και φέτα από την Ελασσόνα, φάβα με Κορινθιακή σταφίδα, Ταραμοσαλάτα με λεμόνι κονφί & αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αλλά πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιστίκι Αιγίνης, Μπακλαβά με φουντούκια και σοκολάτα και πολλά ακόμη Ελληνικά και εκλεκτά!!!…
Σε όλα τα πιάτα, χρησιμοποίησα ελληνικά προϊόντα αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους μέσα από πρωτότυπες συνταγές. Η προσέγγιση μου στο φαγητό είναι πολύ κοντά με τη φιλοσοφία του εστιατορίου ÔMER, που στόχος έχει το καλό φαγητό με απλά υλικά και πάντα με τη καλύτερη φιλοξενία…
Εντυπωσιασμένος ο Alain Ducasse από τα πιάτα, υψηλής γαστρονομίας τόνισε πως «η Ντίνα έχει την θηλυκή αντίληψη της μεσογειακής γεύσης… Αυτό είναι μεγάλο ταλέντο»… και επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του, αποφάσισε ότι η Ταραμοσαλάτα «Evi Evane» αλλά και ο Moυσακάς «Evi Evane» θα σερβίρονται στο καλοκαιρινό μενού του Omer όλη τη σεζόν.
Τεράστια τιμή για μένα, που ένα chef σαν τον Alain Ducasse εκτιμά την δουλειά μου. Θέλοντας να τον ευχαριστήσω, του προσέφερα ένα χαρακτηριστικό, ελληνικό δώρο… Ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι.
Ο Alain Ducasse το περιεργάστηκε και ενθουσιάστηκε, όπως δήλωσε, «είναι το καλύτερο δώρο που έλαβα και δεν θα το αποχωριστώ ποτέ, ευχαριστώ Ντίνα είναι σαν να μου χάρισες το Ελληνικό καλοκαίρι που τόσο λατρεύω!»

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *