destination taste!

10 TIPS ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΒΑΦΛΕΣ!

10 TIPS ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΒΑΦΛΕΣ!

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι βάφλες; Γλυκές ή αλμυρές είναι το τέλειο σνακ! Πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο νόστιμες, τραγανές και να λιώνουν στο στόμα; Παρακάτω θα βρείτε κάποια tips για να τις κάνετε με τα χεράκια σας και να είναι τέλειες! Tην βασική συνταγή θα την βρείτε εδώ!

1 – Τραγανές βάφλες
Για να κάνετε τις βάφλες σας πιο τραγανές, αντικαταστήστε ένα μέρος του γάλακτος με μπύρα ή νερό. Πράγματι, το γάλα θα δώσει στη ζύμη σας αυτή τη λεία και κρεμώδες υφή. Με τη μείωση της ποσότητας του γάλακτος, θα κάνετε τις βάφλες σας να είναι κρεμώδες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά.

2 – Ελαφρές βάφλες
Θα πρέπει να χτυπήστε τα ασπράδια σας καλά όπως όταν φτιάχνετε μια μαρέγκα πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα έχετε έτσι πιο ελαφριές και αέρινες βάφλες!

3 – Παχύρευστες βάφλες
Η αλήθεια είναι πως μια καλή βάφλα πρέπει να είναι παχύρευστη. Για αυτό, υπολογίστε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ για περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα πριν ξεκινήστε το ψήσιμο.

4 – Μια αρωματική ζύμη
Για να δώσετε ακόμη πιο πολύ γεύση στη ζύμη σας, μη διστάσετε να την αρωματίσετε με βανίλια, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού ή κανέλα. Εσείς επιλέγετε το πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμά της. Μια σταγόνα ρούμι στο μείγμα μπορεί επίσης να απογειώσει τις βάφλες σας… Σκέτη απόλαυση!

5 – Προθερμάνετε την βαφλιέρα
Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί πριν ψήσετε τις βάφλες. Καλό θα ήταν να προθερμάνετε την βαλφιέρα πριν βάλετε τη ζύμη ώστε να ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία.

6 – Πόσα λεπτά χρειάζονται;
Για να ψηθεί σωστά η βάφλα σας, αφήστε την για περίπου 3 λεπτά. Όταν δεν δείτε άλλο ατμό να βγαίνει από τη βαφλιέρα, σημαίνει πως είναι έτοιμη!

7 – Για να μη κολλήσει η ζύμη
Μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελάχιστα τις πλάκες της βαφλιέρας (ακόμα είναι αντικολλητικές) πριν ρίξετε τη ζύμη, για να μην κολλήσει!

8 – Μια μεγάλη πιρούνα
Για να βγάλετε τη βάφλα χωρίς να τη σπάσετε και να τη διατηρήσετε ωραία, χρησιμοποιήστε μια πιρούνα, όπως για παράδειγμα αυτές για το μπάρμπεκιου. Θα ήταν κρίμα να την διαλύσετε πριν φτάσει στο πιάτο.

9 – Πως θα τις διατηρήσετε
Οι βάφλες τρώγονται ιδανικά αμέσως μετά το ψήσιμο. Αλλά αν αποφασίσετε να τις κρατήσετε για αργότερα, αφήστε τες να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια βάλετε τες σε ένα αεροστεγές τάπερ. Μπορείτε επίσης να τις διατηρήσετε ζεστές μέσα ένα πλαστικό κουτί. Έτσι, θα παραμείνουν μαλακές.

10 – Βάλτε φαντασία
Σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, πετιμέζι ή μέλι … βάλτε φαντασία για τις πιο νόστιμες βάφλες. Μην διστάσετε να βάλετε και κόκκινα φρούτα, μπάλες παγωτού ή καραμελωμένα φρούτα αν σας αρέσουν για να είστε σίγουροι πως θα πρωτοτυπήσετε!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο