destination taste!

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

: 6
: 10 min
: 30 min
           
: 2 hr

Μοιάζει με κρέμα καραμελέ ή πανακότα αλλά έχει πολύ πιο ανάλαφρη υφή και φυσικά το θαυμάσιο άρωμα της καρύδας.

Υλικά
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρούμε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ ή σε καλές κάβες και καταστήματα με ξηρούς καρπούς)
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κονσέρβα φέτες ανανά, κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή 1 φρέσκο, ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο, χωρίς τον σκληρό, ινώδη πυρήνα του, ψιλοκομμένο)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και χτυπάω για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απλωθεί καλά στο μείγμα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Παίρνω 4 – 6 μικρά φορμάκια για κρέμα καραμελέ (κανονικά μεταλλικά ή αλουμινένια μιας χρήσης) ή πυρίμαχα ατομικά φορμάκια για σουφλέ, μοιράζω το μείγμα καρύδας, φτάνοντας μέχρι 1 εκ. από τα χείλη τους και τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι. Γεμίζω το ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα γλυκάκια για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τα φορμάκια από το νερό, τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Αναποδογυρίζω τα γλυκάκια σε πιάτα και τα σερβίρω σκέτα ή με κομμάτια ανανά (ή μάνγκο).


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια