Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα και δημητριακά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνω ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα μείγμα λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την άχνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα κορν φλέικς και αδειάζω εκεί το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύω προσεκτικά με την ξύλινη κουτάλα, ώστε τα κορν φλέικς να μην σπάσουν και να καλυφθούν καλά με τη σοκολάτα. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά.
-
Φοράω λαστιχένια γάντια μιας χρήσης και πλάθω με το μείγμα μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια ή το πλάθω σε μέτριες μακρόστενες μπάρες, όπως αυτές του εμπορίου.
-
Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα φούρνου.
Απλώνω τις μπάρες (ή τα μπαλάκια) στο ταψί και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξουν και να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα. -
Διατηρώ τις γκοφρέτες στο ψυγείο, τυλιγμένες καθεμία σφικτά σε διάφανη μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκες και τραγανές μέχρι την τελευταία.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️