destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ-ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ

ΤΟΥΡΤΑ-ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ

ΤΟΥΡΤΑ-ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το κέικ με ζαχαρόπαστα και να το στολίσετε σαν τούρτα γενεθλίων. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κουμκουάτ με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή μανταρινάκι.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια, σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • Για την κρέμα και τη διακόσμηση
  • 400 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ, στραγγισμένο από το σιρόπι του (τα 100 γρ. τα κόβω φετάκια και τα 100 γρ. τα αφήνω ολόκληρα)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι, για τη διακόσμηση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Σταματάω το μίξερ και αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 15-16 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 3 Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα και τέλος ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού.
  • Βήμα 5 Χαμηλώνω πολύ την ένταση του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ενωθούν με την κρέμα σταματάω το μίξερ και ισομοιράζω το μείγμα στις 3 φόρμες. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Βήμα 6 Βγάζω τα κέικ από το φούρνο και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 7 Συναρμολόγηση: Βάζω τον πρώτο δίσκο κέικ σε μια πιατέλα και αν δω ότι έχει φουσκώσει πολύ κόβω λίγο με το μαχαίρι για να ισιώσω την επιφάνεια. Τα κομμάτια τα κρατάω στην άκρη και τα χρησιμοποιώ ως βάση σε «ποτηράτα» γλυκά. Απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας πορτοκαλιού και σκορπίζω λίγες φέτες κουμκουάτ. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις και την κρέμα.
  • Βήμα 8 Σκορπίζω τα ολόκληρα κουμκουάτ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρω αμέσως ή σκεπάζω με καπάκι και αφήνω στο ψυγείο.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι