προορισμός…γεύση!

Ίσως να έχετε ακούσει για τη νέα θεραπεία αυτή, ίσως όχι… πάντως μιας και το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά σιγά- σιγά και μπαίνουμε στο μήνα του σταφυλιού, σας έχω κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο και πρωτότυπο: την σταφυλοθεραπεία!
Το φθινόπωρο έχει και αυτό τα καλά του. Συνεχίζουμε και προσέχουμε τον εαυτό μας με μια μικρή θεραπεία αποτοξίνωσης για να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για το χειμώνα.
Η σταφυλοθεραπεία είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Έγινε πιο γνωστή όμως , μετά τη δημοσίευση του βιβλίου της Johanna Brandt το 1927 , μια νοτιοαφρικανική νοσοκόμα που κατάφερε να θεραπευτεί από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Εκείνη την εποχή η θεραπεία αυτή ήταν γνωστή κυρίως για τις πεπτικές διαταραχές, για τους ρευματισμούς και για ορισμένες μολυσματικές ασθένειες. Στη Γαλλία, η σταφυλοθεραπεία έλαβε έγκριση από την Ιατρική Ακαδημία το 1933.
Ξεκαθαρίζω ότι η σταφυλοθεραπεία δεν είναι το «φάρμακο» για σοβαρές ασθένειες. Πρόκειται για μια αναζωογονητική θεραπεία αποτοξίνωσης. Χάρη στα πολλά μεταλλικά άλλα που περιέχονται στα σταφύλια (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, κλπ.) είναι σίγουρο ότι μόνο καλό θα μας κάνει. Έχουν ελάχιστες τοξίνες και θεωρούνται ιδανική τροφή για τα νεφρά και το έντερο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η σταφυλοθεραπεία συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών, επιτρέπει στο οργανισμό μας να είναι υγιής και είναι μια καλή βοήθεια για να χάσετε βάρος πάντα με υγιεινό τρόπο.
Προτιμήστε αν μπορείτε τα βιολογικά σταφύλια, είναι πιο υγιεινά. Τα λευκά πάντα είναι καλύτερα, με το λεπτό τους δέρμα. Τα μαύρα σταφύλια έχουν πιο παχιά φλούδα και είναι πιο δύσπεπτα.
Η θεραπεία αυτή μπορεί να την ακολουθήσει οποίος θέλει αλλά όσοι έχετε προβλήματα με διαβήτη, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ακολουθήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας. Το ίδιο ισχύει για τις εγκύους και τις γυναίκες που θηλάζουν.
Πάντως η ειδικός Marie-Thérèse Petit, γιατρός στην φυσικοπαθητική στο Παρίσι, συνιστά την προετοιμασία της θεραπείας αυτής μια εβδομάδα πριν , μειώνοντας σταδιακά από τη διατροφή μας, τις ζωικές τροφές (κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα), το ψωμί , τα αμυλώδη τρόφιμα και τα μαγειρεμένα τρόφιμα. Πιστεύει στην σταφυλοθεραπεία και αν την πρώτη φορά την ακολουθήσετε για 3 ημέρες, είναι αρκετές για να φύγουν όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό μας. Ειδικά αν επιλέξουμε βιολογικά σταφύλια και διάφορες ποικιλίες. Η μέθοδος είναι απλή. Θα πρέπει να τρώμε αποκλειστικά, και κατά βούληση, σταφύλια. Ένα-δύο τσαμπιά κάθε 2-3 ώρες. Με αυτές τις ποσότητες και την συχνότητα, μπορεί να φτάσουμε να καταναλώνουμε 1-4 κιλά την ημέρα.
Κατά τη διάρκεια και λίγο μετά τη σταφυλοθεραπεία, οι πιο πολλοί αισθάνονται πιο καλά, νιώθουν σαν να έχουν ξεφουσκώσει. Η ποιότητα του δέρματος βελτιώνεται καθώς και η ποιότητα του ύπνου και άλλων δευτερευουσών παθήσεων (πονοκέφαλοι, πόνος στις αρθρώσεις κλπ.). Για πολλούς, είναι μια πραγματική θεραπεία αναζωογόνησης. Φυσικά, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την αρχική κατάσταση και τη διάρκειά της.
Μερικοί άνθρωποι, κουραζόμαστε να τρώνε συνέχεια, μόνο σταφύλια για μέρες έως και εβδομάδες. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε που και που, να επιλέξουμε και ένα άλλο φρούτο ή ένα πράσινο λαχανικό, για παράδειγμα, αγγούρι.
Όπως σας είπα η σταφυλοθεραπεία μπορεί να διαρκέσει λίγες μέρες ή αν μπορούμε μέχρι 3-4 εβδομάδες.
Με το τέλος της θεραπείας, δεν πρέπει να «πέσουμε με τα μούτρα» στην προηγούμενη διατροφή μας. Πρέπει πάλι, να γίνεται σταδιακά η μετάβαση αυτή. Μειώνοντας τα σταφύλια και αυξάνοντας τις διατροφικές μας συνήθειες. Έτσι, για παράδειγμα τα πρώτα γεύματα θα περιέχουν μόνο φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, μετά από 1-2 μέρες να προσθέσουμε ψάρι, κοτόπουλο κ.λπ.
Αν δεν θέλουμε να χάσουμε βάρος, αλλά να βελτιώσουμε την επιδερμίδα μας κάνοντάς την πιο λαμπερή, μπορούμε να ρυθμίσουμε το διαιτολόγιό μας, αντικαθιστώντας το βραδινό μας με 1-2 τσαμπιά σταφύλια. Μετά από μερικές μέρες θα δούμε το δέρμα μας να αλλάζει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *