προορισμός…γεύση!

Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018

μεσογειακες πατατες γκρατινε

μεσογειακες πατατες γκρατινε

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Δυσκολία: Intermediate Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Made@Home με την Ντίνα – 3/3/2018

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με νιφάδες πάπρικας, πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
  2. Σε μια σωτέζα βάζουμε το βούτυρο, το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  4. Καθαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε στον πάτο του ταψιού για να το αρωματίσουμε. Απλώνουμε λίγη από την κρέμας ντομάτας και βάζουμε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ρεγκάτο και βάζουμε στο κέντρο δύο φέτες Havarti.
  5. Απλώνουμε μια ακόμα δόση σάλτσα ντομάτας, και τις υπόλοιπες πατάτες σε στρώση. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και μια φέτα Havarti.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις πατάτες.
Keywords: μεσογειακες πατατες γκρατινε

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!