destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

: 4
: 15 min
: 10 min

Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 2 κονσέρβες σολομός σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
  • Βήμα 2 Για τη σαλάτα: Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα περιχύνω με άφθονο καυτό νερό (όχι με αυτό που τα έβρασα).
  • Βήμα 3 Τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου και ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπίζω από πάνω τον κομματιασμένο σολομό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας, ιδιαίτερα για ένα τόσο ιδιαίτερο ζυμαρικό.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.



Jetpack has locked your site's login page.

Jetpack has locked your site's login page.

Your IP address 34.204.176.189 has been flagged for potential security violations. You can unlock your login by sending yourself a special link via email. Learn More