προορισμός…γεύση!

Φασόλια με γαρίδες, ντομάτες και δεντρολίβανο

Φασόλια με γαρίδες, ντομάτες και δεντρολίβανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 25 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 11 ώρα Total Time 12 ώρες 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τις γαρίδες

Για τα φασόλια με τις ντομάτες

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Φασόλια με ντομάτα

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω τα ξεπλένω, τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτω με κρύο νερό που να τα σκεπάσει κατά 4 - 5 εκ. τουλάχιστον. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζω για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι το νερό να παραμείνει καθαρό και διαυγές.

  2. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1 - 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στο τελευταίο 5λεπτο αλατίζω και ολοκληρώνω το μαγείρεμα.

  3. Στραγγίζω τα φασόλια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος για 3 ώρες.

Γαρίδες

  1. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζω τις γαρίδες κατά μήκος, χωρίς να τις κόψω στα δύο, και τις πιέζω με τις παλάμες μου για να ανοίξουν σαν βιβλίο. Τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Απλώνω τις γαρίδες σε ένα μέτριο ταψί, μαζί με τη μαρινάδα τους, και τις ψήνω για 5 - 7 λεπτά το πολύ, γυρίζοντάς τις μία-δυο φορές.

  3. Μοιράζω το μείγμα φασολιών-ντομάτας σε πιάτα και από πάνω βάζω 3 - 4 γαρίδες, με λίγο από το ζουμί του ταψιού, αν έχει μείνει. Αλατοπιπερώνω. 

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά του (ξύσματα, μαϊντανό και σκόρδο), τα σκορπίζω στα πιάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: φασόλια με γαρίδες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!

  1. manyrone

    Wow, this amazing!