destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 9-10
: 20 min
: 30 min
           
: 2 hr

Υπέροχα ρολάκια που η ζύμη τους θυμίζει τσουρέκι. Η πλούσια γέμιση τυριού αλλά και τρομερό άρωμα αμυγδάλου θα τα κάνει ανάρπαστα.

Υλικά
  • Για την ζύμη:
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού νερό, χλιαρό
  • 2½ κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
  • Για την γέμιση:
  • 230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • ¼ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
  • Για το γλάσο:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την γέμιση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα.
  • Βήμα 2 Για το γλάσο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω λίγο γάλα ακόμα.
  • Βήμα 3 Για τη ζύμη: Βάζω την μαγιά στο μπολ με το χλιαρό νερό και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι. Αφήνω το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Ρίχνω το αλεύρι, αλλάζω το φτερό με τον γάτζο και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτω με διάφανη μεμβράνη. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 6 Αδειάζω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ. Με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ξεκινώντας από την μακριά πλευρά, τυλίγω σε ένα μακρύ ρολό.
  • Βήμα 7 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ.
  • Βήμα 8 Μεταφέρω τα ρολά σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας τα ρολάκια να ακουμπάνε το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζω το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  • Βήμα 9 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 10 Ψήνω τα ρολά για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω για 15 λεπτά πριν τα γλασάρω.
 

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει όσο χρόνο και να χρειαστεί. Μια τούρτα που συνδυάζει δύο αγαπημένες μου γεύσεις…

CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο