Και σε ποιον δεν αρέσουν οι βάφλες; Γλυκές ή αλμυρές είναι το τέλειο σνακ! Πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο νόστιμες, τραγανές και να λιώνουν στο στόμα; Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για πετυχημένες βάφλες! Να είναι τέλειες και να τις κάνετε με τα χεράκια σας, ακολουθώντας την βασική συνταγή!
1 – Νόστιμες, τραγανές βάφλες
Για να κάνετε τις βάφλες σας πιο τραγανές, αντικαταστήστε ένα μέρος του γάλακτος με μπύρα ή νερό. Πράγματι, το γάλα θα δώσει στη ζύμη σας αυτή τη λεία και κρεμώδες υφή. Με τη μείωση της ποσότητας του γάλακτος, θα κάνετε τις βάφλες σας να είναι κρεμώδες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά.
2 – Ελαφρές βάφλες
Θα πρέπει να χτυπήστε τα ασπράδια σας καλά όπως όταν φτιάχνετε μια μαρέγκα πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα έχετε έτσι πιο ελαφριές και αέρινες βάφλες!
Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες
Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό! Φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία. Το ιδανικό σερβίρισμα: Απλώνω την καυτή, αχνιστή βάφλα σε ένα πιάτο, βάζω επάνω του μια απολαυστική μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνω με άφθονη σάλτσα σοκολάτας.
3 – Παχύρευστες βάφλες
Η αλήθεια είναι πως μια καλή βάφλα πρέπει να είναι παχύρευστη. Για αυτό, υπολογίστε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ για περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα πριν ξεκινήστε το ψήσιμο.
4 – Μια αρωματική ζύμη
Για να δώσετε ακόμη πιο πολύ γεύση στη ζύμη σας, μη διστάσετε να την αρωματίσετε με βανίλια, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού ή κανέλα. Εσείς επιλέγετε το πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμά της. Μια σταγόνα ρούμι στο μείγμα μπορεί επίσης να απογειώσει τις βάφλες σας… Σκέτη απόλαυση!
Οι βάφλες μου είναι λαχταριστές, αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης όπως οι έτοιμες του εμπορίου. Για τέλεια εμφάνιση καλό είναι να εξοπλιστείτε με την ειδική βαφλιέρα, δηλαδή μια ειδική ηλεκτρική ψηστιέρα με τα ανάγλυφα μικρά καρεδάκια αντικολλητικής επίστρωσης. Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας, στα πολυκαταστήματα και σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τηγανίσετε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
5 – Προθερμάνετε την βαφλιέρα
Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί πριν ψήσετε τις βάφλες. Καλό θα ήταν να προθερμάνετε την βαλφιέρα πριν βάλετε τη ζύμη ώστε να ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία.
6 – Πόσα λεπτά χρειάζονται;
Για να ψηθεί σωστά η βάφλα σας, αφήστε την για περίπου 3 λεπτά. Όταν δεν δείτε άλλο ατμό να βγαίνει από τη βαφλιέρα, σημαίνει πως είναι έτοιμη!
7 – Για να μη κολλήσει η ζύμη
Μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελάχιστα τις πλάκες της βαφλιέρας (ακόμα είναι αντικολλητικές) πριν ρίξετε τη ζύμη, για να μην κολλήσει!
Βάφλες χωρίς ζάχαρη με πρωτεϊνούχο ρόφημα
Οι βάφλες είναι ότι καλύτερο για το πρωινό όλων μας. Αν δεν έχουν και ζάχαρη γίνονται ακόμη καλύτερες. Για τα παιδιά που χρειάζονται δύναμη και ενέργεια στο σχολείο είναι η ιδανική πρόταση αφού το πρωτεϊνούχο ρόφημα θα τα βοηθήσει.
8 – Μια μεγάλη πιρούνα
Για να βγάλετε τη βάφλα χωρίς να τη σπάσετε και να τη διατηρήσετε ωραία, χρησιμοποιήστε μια πιρούνα, όπως για παράδειγμα αυτές για το μπάρμπεκιου. Θα ήταν κρίμα να την διαλύσετε πριν φτάσει στο πιάτο.
9 – Πως θα τις διατηρήσετε
Οι βάφλες τρώγονται ιδανικά αμέσως μετά το ψήσιμο. Αλλά αν αποφασίσετε να τις κρατήσετε για αργότερα, αφήστε τες να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια βάλετε τες σε ένα αεροστεγές τάπερ. Μπορείτε επίσης να τις διατηρήσετε ζεστές μέσα ένα πλαστικό κουτί. Έτσι, θα παραμείνουν μαλακές.
10 – Βάλτε φαντασία
Σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, πετιμέζι ή μέλι. Βάλτε φαντασία για τις πιο νόστιμες τραγανές βάφλες. Μην διστάσετε να βάλετε και κόκκινα φρούτα, μπάλες παγωτού ή καραμελωμένα φρούτα αν σας αρέσουν για να είστε σίγουροι πως θα πρωτοτυπήσετε!
Really good!