προορισμός…γεύση!

Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά και τα cooking dinner με μια εταιρία που αγαπώ και εμπιστεύομαι πολύ. Την αγαπημένη μου, ARLA. Άλλωστε θα το έχετε παρατηρήσει πως στις συνταγές μου χρησιμοποιώ τα προϊόντα τους.
Τα τυριά τους; Μοναδικά… Καταλαβαίνεις ότι τρως πραγματικό τυρί και όχι κάτι να σου το θυμίζει. Το τυρί κρέμα είναι ιδανικό για σάντουιτς αλλά και για cheesecake σας το προτείνω με κλειστά μάτια, η υφή του τυριού είναι απλά φανταστική.
Μαζί μας η αγαπημένη μου Μαρία Γρηγορίου που γνωρίζει καλύτερα τα τυριά και το βούτυρο Lurpak! Σας το ’χω ξαναπεί, για πετυχημένα και αφράτα γλυκά, δοκιμάστε να βάλετε Lurpak, θα με θυμηθείτε! Έτσι λοιπόν, να ξέρετε πως η Arla είναι μια εταιρία που ανήκει σε ένα συνεταιρισμό 12.500 γαλακτοπαραγωγών και μια ομάδα 19.000 αφοσιωμένων συναδέλφων που αγαπάνε το γάλα και όλες τις προοπτικές που δημιουργεί. Τα κεντρικά τους βρίσκονται στη Δανία και όλα φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά. Είναι όλα 100 % φυσικά προϊόντα που αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα, αφού μόνο το βούτυρο Lurpak μετρά ήδη 30 χρόνια στην ελληνική αγορά! Η Arla χρόνια τώρα προσφέρει γαλακτοκομικά προϊόντα συνώνυμα της υγιεινής διατροφής που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες αλλά και τα πιο ιδιαίτερα γούστα!
Ξεκινήσαμε λοιπόν να μαγειρέψουμε, όσες φίλες θελήσαν να βάλουν ποδιά να με βοηθήσουν βάλανε και με το κρασάκι μας απολαύσαμε κάποια ωμά τυροκεφτεδάκια. Πάντα με τα τυριά της Arla. Αυτές οι μικρές μπαλίτσες έκρυβαν ένα μυστικό που ήθελα να ανακαλύψουν οι φίλες μου στο dinner. Τις ρώτησα λοιπόν να μου βρουν με τι τα είχα πανάρει. Δεν ήταν φρυγανιά αλλά… τρίμματα από τσουρέκι. Ένα δροσερός και γλυκός συνδυασμός που άρεσε σε όλους!
Ο βροχερός και κρύος καιρός μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσω με μια ζεστή σούπα. Μια ιδιαίτερη σούπα με γλυκοπατάτα και τυρί κρέμα που μας ζέστανε όλους. Ακολουθώ πάντα τις εποχές και αν θέλετε να δοκιμάστε τη γλυκοπατάτα θα τη βρείτε αυτή την εποχή στη λαϊκή. Μπορείτε να ετοιμάσετε σούπα αλλά και πουρέ ή ακόμα να αντικαταστήσετε τις κλασσικές πατάτες με το κρέας στο φούρνο. Επέλεξα να προσθέσω το αγαπημένο μου μπαχαρικό από τη βόρεια Αφρική το Ρας ελ χανούτ. Το Ρας ελ χανούτ χρησιμοποιείται σε πολλά αλμυρά πιάτα, μερικές φορές τρίβεται στο κρέας ή το ψάρι ή ανακατεύετε στο κουσκούς ή το ρύζι. Ένα θα σας πω… Από τη σούπα δεν περίσσεψε ούτε κουταλιά!
Για τη συνέχεια, σκέφτηκα να ετοιμάσω μοσχαράκι στο γουόκ με λαχανικά. Σε αυτό το πιάτο κατάφερα να ξυπνήσω τις αισθήσεις όλων μας. Μοσχοβόλησαν τα μπαχαρικά που είχα επιλέξει (το τζίντζερ, το κάρι και λίγο το κύμινο). Τα λαχανικά μας έδωσαν τη χαρά των χρωμάτων στο πιάτο μας. Στο τέλος, η προσθήκη του Castello Danablu, το περίφημο μπλε τυρί, ήταν ότι έπρεπε!
Και εφόσον ένα καλό δείπνο χρειάζεται και ένα εξίσου καλό επιδόρπιο, σκέφτηκα να «παντρέψω» λίγη παράδοση με την σύγχρονη εποχή. Με άλλα λόγια… παραδοσιακή καρυδόπιτα cheesecake. Φυσικά το cheesecake έγινε με φρέσκο τυρί κρέμα Arla (ένα φρέσκο τυρί που παρασκευάζεται από μείγμα κρέμας και αποβουτυρωμένου γάλακτος και δεν έχει συντηρητικά) αλλά και κρέμα γάλακτος Arla. Δεν μπορώ να σας δώσω τη γεύση αλλά σίγουρα όσες τυχερές βρέθηκαν μαζί μας, απόλαυσαν το γλυκό μου.
Αυτά είναι για μένα τα cooking dinner… Να μαζευόμαστε, να γινόμαστε μια παρέα και να μαγειρεύουμε.

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *