προορισμός…γεύση!

Τι είναι αυτό το περίεργο και ταυτόχρονα, εντυπωσιακό πράσινο λαχανικό που το σχήμα του θυμίζει το αχλάδι; Ονομάζεται σαγιότ ή αλλιώς christophine και μας έρχεται από το Μεξικό, αλλά παράγεται επίσης στη Ρεϋνιόν και τη Μαρτινίκα. Αυτό το παράξενο λαχανικό έχει μόνο ένα κουκούτσι στο κέντρο του και η σάρκα του έχει τη γεύση τρυφερού κολοκυθιού. Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε αν σας αρέσουν οι εξωτικές συνταγές.

Πώς να το μαγειρέψουμε;
Το σαγιότ μαγειρεύετε με όλους τους τρόπους αλλά μπορούμε να το καταναλώσουμε και ωμό. Μπορεί να γίνει πουρές, να σοταριστεί στο τηγάνι, να το βράσουμε, αλλά και, να το ψήσουμε στο φούρνο αλλά με προσοχή γιατί είναι αρκετά ευαίσθητο και σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να λιώσει. Σίγουρα, η συνταγή που το χαρακτηρίζει είναι αναμφισβήτητα, στο φούρνο ογκρατέν. Και δεν το χρησιμοποιούμε μόνο σε αλμυρές συνταγές. Μπορούμε να το απολαύσουμε και σε γλυκά, όπως για παράδειγμα σε μια τάρτα τατέν.

Ποια είναι τα οφέλη του;
Είτε ωμό είτε μαγειρεμένο, το σαγιότ είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και το κυριότερο, είναι σούπερ σύμμαχος για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Περιέχει μόνο 20 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, βοηθάει πολύ στο να κάψει το λίπος (κυρίως στο λίπος που συσσωρεύετε στην κοιλιά) αλλά και για μια καλή αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *